IZB-brochure: Proeven dat God goed is

Of het nu gaat om een meebreng-lunch na de zondagse viering, een wekelijkse buurtmaaltijd of een picknick met kinderen van de woensdagmiddagclub – samen eten is essentieel voor de christelijke gemeenschap en in het missionaire werk. Maaltijden zijn immers bij uitstek plekken van gastvrijheid en gesprek; geloof en leven worden aan tafel gedeeld.

Om kerken, pioniersplekken en buurtinitiatieven te helpen bij het organiseren van (missionaire) maaltijden, brengt de IZB een brochure uit: ‘Maaltijden in missionair werk’. De brochure staat vol met tips en ideeën. ‘Want wie wil starten met een missionaire maaltijd hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.’

In Psalm 34:9 staat: ‘Proef en zie dat de Heer goed is.’ In de Bijbel is Gods goedheid geen abstract begrip, ze komt tot uiting in Gods goede gaven, zoals ook in die van eten en gezelschap. Aan tafel is de liefde van God te proeven.

Gerco op ’t Hof, missionair predikant in Siddeburen: ‘Een setting aan een tafel met eten blijkt een voedingsbodem voor goede gesprekken. Je hebt de tijd en rust om wat diepere vragen te stellen. En mocht je daar geen zin in hebben of een vraag te persoonlijk vinden, dan biedt een complimentje over het eten of vragen naar het recept altijd een veilige uitweg. En vergeet niet dat doeners heel veel liefde in het koken kwijt kunnen.’

De brochure ‘Maaltijden in missionair werk’ is te downloaden via de website van IZB.

Beeld: IZB