Inschrijving geopend voor Seoul 2024 online

Van 22 tot 28 september 2024 wordt in Seoul, Zuid-Korea, het vierde Lausanne Congress on World Evangelization (Seoul 2024) gehouden – een internationaal congres om kerkleiders en christenen wereldwijd te inspireren, mobiliseren en verbinden rond het thema wereldevangelisatie. Sinds het eerste Lausanne-congres in 1974 – op initiatief van de bekende evangelist Billy Graham – streeft de beweging van Lausanne naar het versnellen en verbreden van de wereldwijde missie van de kerk.

Omdat slechts 5000 mensen kunnen deelnemen aan het vierde Lausanne-congres, heeft Lausanne twee initiatieven ontplooid zodat kerken, kringen en individuen online kunnen deelnemen: de Seoul Virtual Experience en Satellite Sites. ‘Met mensen die het congres virtueel beleven, kunnen meer mogelijkheden voor gezamenlijke actie ontstaan van mensen en plaatsen wereldwijd.’ Geïnteresseerden kunnen zich via de Lausanne-website opgeven om het congres door middel van virtual reality mee te maken, de bijeenkomsten direct bij te wonen en uit te wisselen met de deelnemers ter plaatse.

Daarnaast streeft Lausanne naar duizenden ‘satelliet-plekken’ over de hele wereld van waaruit Seoul 2024 online zal worden gevolgd. ‘Dit betekent dat groepen – van kleine kerken tot grotere stedelijke netwerken – niet alleen de kans krijgen om van het congres te leren, maar ook om deel te nemen aan het wereldwijde platform dat Lausanne lanceert om duizenden wereldwijde partnerschappen in real time mogelijk te maken.’ De satelliet-plekken volgen een eigen programma dat kan bestaan uit een of meerdere dagen. Gestreefd wordt naar tienduizenden satelliet-plekken verspreid over de verschillende continenten.

De inschrijving voor Seoul Virtual Experience en Satellite Sites is nu geopend. Voor meer informatie over het online beleven van Seoul 2024 klikt u hier.