Webinarserie over koninkrijkstheologie

Steeds vaker hoor je christenen praten over ‘Gods Koninkrijk’. Je kent de term en weet dat Jezus het hier veel over heeft gehad. Het is je opgevallen dat niet iedereen hetzelfde lijkt te bedoelen met dat ‘Koninkrijk’. Dat geldt ook als het gaat om de rol die de Heilige Geest hierbij speelt. Hoe moet je dit nu zien? En waarom is het zo belangrijk om hier helder zicht op te krijgen?

Het Evangelisch College biedt een gratis webinarserie over dit thema aan. De driedelige webinarserie ‘Kijk op het Koninkrijk’ geeft een korte introductie in een aantal deelthema’s van de koninkrijkstheologie. Ze geeft antwoord op deze vragen:

Hoe kijken we naar het evangelie dat we verkondigen in het licht van Gods Koninkrijk? (Woensdag 13 maart, Hans Alblas)

Hoe kunnen we helder onderscheiden en elkaar toch in liefde vasthouden? (Woensdag 17 april, Hans Alblas)

Hoe zien we de rol van de Heilige Geest in de realisatie van Gods Koninkrijk op aarde? (Woensdag 15 mei, Ronald Westerbeek)

Deze webinars zijn bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de Theologie van het Koninkrijk. De drie delen zijn als serie en elk afzonderlijk te volgen. Als je je hebt aangemeld is het mogelijk de webinars ook op een later moment nog terug te kijken.

Aanmelden kan via deze link.

Beeld: Unsplash