GEM School 2024: Naar een rechtvaardige wereldeconomie

De inschrijving is geopend voor een internationale cursus over bestuur, economie en management (Ecumenical School on Governance, Economics and Management, GEM School), die zal worden gehouden in Nairobi, Kenia, van 19 tot 30 augustus 2024.

Het doel van de GEM School is om kerkleiders en jonge mensen op te leiden op het gebied van een klimaatrechtvaardige economie, waardoor kerken worden toegerust om zich in te zetten voor veranderingen in de financiƫle en economische sector.

Op dit moment lijkt het bijbels-theologische perspectief van kerken nauwelijks invloed te hebben op het functioneren van de wereldeconomie. Dit komt volgens de organisatoren omdat kerkleiders over het algemeen te weinig kennis hebben van (internationaal) financieel en economisch beleid, zakelijke praktijken en denkwijzen.

Om dit brede probleem binnen de wereldkerk aan te pakken, wil de GEM School economische geletterdheid binnen kerken vergroten door deelnemers toe te ruisten om effectief te werken aan transformaties in de mondiale financiƫle en economische wereld. De cursus richt zich met name op jonge kerkleiders.

De GEM School wordt georganiseerd de Wereldraad van Kerken in samenwerking met een aantal internationale kerkelijke federaties en netwerken. Meer informatie over de criteria voor deelname aan de GEM School vindt u hier.

Beeld: https://wcrc.ch/