Afscheidsinterview ds. Sjaak van den Berg (IZB)

Directeur Sjaak van den Berg nam op 7 april na negen jaar afscheid van de IZB. In een interview op de site van de IZB blikt hij terug op zijn tijd daar en kijkt hij vooruit naar zijn toekomst als predikant. Er is lang verlangd naar een oplossing voor de voortgaande secularisatie, zegt hij in het interview. ‘Maar er is geen magische knop als het om missie gaat. We gaan net zolang zoeken tot er een oplossing gevonden hebben, en dan rollen we dat uit, was de gedachte. Dat zit nog in de hoofden en harten, ook bij mij. Het is goed om mogelijkheden te onderzoeken, maar het geheimenis van het Evangelie is groter, rijker en ingewikkelder (…)’.

Hij is dankbaar voor de manier waarop de IZB de afgelopen tijd missionair actief kon zijn. ‘Samenwerking is essentieel. Alle goede initiatieven zijn in samenwerking ontstaan. Met collega’s onderling, of met andere organisaties.’ – hierin herkennen we als NZR ook de waardevolle bijdrage die Sjaak van den Berg heeft geleverd binnen ons netwerk.