Europese verkiezingen en de rol van de kerk

Van 6-9 juni worden Europese verkiezingen gehouden. De Conference of European Churches vraagt nadrukkelijk aandacht voor de rol van kerk en geloof in dit proces. CEC is een gemeenschap die 114 kerken uit orthodoxe, protestantse en anglicaanse tradities uit heel Europa samenbrengt voor dialoog, belangenbehartiging en gezamenlijke actie.

CEC schrijft: Vanuit theologische reflectie gaan we de dialoog aan met de Europese instellingen in Brussel en Straatsburg, bevorderen we vrede en verzoening, brengen we zorgen ter sprake en geven we vorm aan de toekomst van Europa. Als regionale oecumenische organisatie versterken wij ons gemeenschappelijk getuigenis, handelen wij ten dienste van Europa en de wereld, en bevorderen wij het werk voor de eenheid van de Kerk.

Op zijn website heeft CEC een pagina waaraan steeds nieuwe berichten worden toegevoegd om aandacht te vragen voor de aanstaande verkiezingen. CEC schrijft: ‘We roepen onze lidkerken, partners en gelovigen op om te stemmen. Het is een uniek moment waarop gelovige mensen gezamenlijk kunnen beslissen over de toekomst van de Europese Unie. Door deel te nemen aan de Europese verkiezingen voegen we stemmen toe die ge├»nspireerd zijn door het Evangelie om oplossingen te vinden voor cruciale kwesties, gerelateerd aan vrede, milieu, veiligheid, migratie, sociaal beleid, economie en nog veel meer.’

Foto: CEC