Fuller Theological Seminary: ‘Intercultural Studies Lectures’ over relaties met moslims

Fuller Theological Seminary kondigt haar 2024 Intercultural Studies Lectures aan van 16-18 oktober 2024. deze worden georganiseerd door de School of Mission and Theology, onder de titel “Towards Respectful Understanding and Faithful Witness Among Muslims” en zal wereldwijde interculturele reflecties bieden op islamitische tradities en diverse moslimgemeenschappen. Wetenschappers, activisten en praktijkmensen van over de hele wereld zullen (digitaal en waar mogelijk deels fysiek) samenkomen.

Ze schrijven: ‘Fuller Theological Seminary heeft een rijke geschiedenis in het benaderen van islamitische studies met intellectuele nauwkeurigheid en in het betrekken van moslims op een manier die de liefde en het karakter van Jezus Christus weerspiegelt. Deze toewijding aan wetenschap en trouw getuigenis onder moslims wordt belichaamd door de nalatenschap van Dr. Dudley Woodberry, een islamitische geleerde van wereldklasse en emeritus decaan van Fuller’s School of Intercultural Studies. Daarnaast eert Fuller de nagedachtenis en bijdragen van Dr. Evelyne Reisacher, de overleden universitair hoofddocent Islamitische Studies en interculturele betrekkingen. Voortbouwend op hun nalatenschap hopen we een doordacht en constructief gesprek te bevorderen dat gericht is op diepere nederigheid en een breder begrip van het getuigenis van de kerk onder moslims.’

De conferentie zal de eerste anderhalve dag in een hybride formaat zijn en zowel persoonlijke als online sessies aanbieden, terwijl de overige drie dagen volledig online zullen zijn. Bezoek www.fuller.edu/intercultural-studies-lectures/ om het schema te bekijken en meer te weten te komen over de sprekers.