Nieuwe online zendingsstudies: Asian Christianity MA; ‘Global Mission in the Local Church’

De Church Mission Society, een Brits anglicaans zendingsgenootschap dat werkt met christenen over de hele wereld, introduceert een nieuwe specialisatie in Aziatisch christendom. Studenten zullen de rijkdom en diversiteit van christelijke expressie in Azië verkennen – de geschiedenis, theologie, missiologie – evenals de verspreiding naar en uitingen in het VK, Europa en andere delen van de wereld. ‘Het programma – dat volledig online plaatsvindt – loopt naast onze MA-trajecten in het Afrikaanse christendom en Pioneer Ministry, en dit stelt onze studenten in staat om deel te nemen aan een diepgaande wetenschappelijke studie van aspecten van het Aziatische christendom terwijl ze in gesprek zijn met studenten uit andere delen van de wereld.’ De nieuwe Aziatische Christendom MA-route start vanaf september 2024, geleid door Dr. Nuam Hatzaw, en is onderdeel van Pioneer Mission Training van CMS.

Een andere nieuwe online trainingsmogelijkheid wordt aangeboden door Oak College. De cursus heet ‘Global Mission in the Local Church’ en is ideaal voor iedereen die meer wil nadenken over de theologische en bijbelse basis van wereldwijde zending, de rol van lokale kerken en zendingsorganisaties daarin, en belangrijke kwesties (financiën, contextualisering, zendingszorg etc.) en trends (polycentrische zending, onbereikte volkeren, geestelijke oorlogvoering enz.) in de wereldzending van de 21e eeuw.

Deze cursus is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het vergroten van hun begrip en betrokkenheid bij Gods wereldwijde werk van vandaag, inclusief kerkleiders, leden van zendingscomités, medewerkers van zendingsbureaus en zendelingen in opleiding. Het staat open voor studenten buiten het VK om online deel te nemen. De cursus duurt 12 weken op dinsdag en begint op 17 september. Oak Hill heeft sinds 1932 mensen opgeleid voor ‘gospel ministry’.