Een gesprek met Dr. Cathy Ross

In februari 2022 zal Dr. Cathy Ross, het hoofd van het Pioneer Mission Leadership Training in Oxford, Nederland bezoeken. Ze zal in samenwerking met de Nederlandse Zendingsraad een middag verzorgen rondom het thema “Training for Mission for here, there, and everywhere”. Berdine van den Toren-Lekkerkerker, de interim-directeur van de NZR gaat met haar in gesprek. 

Als hoofd van het Pioneer Mission Leadership Training initieerde Dr. Cathy Ross een Master’s programma in “Theology, Ministry and Mission”. Dit programma omvat twee tracks: eentje over pionieren en een nieuw track met een focus op de Afrikaanse christelijke diaspora. Dit laatste track wordt onderwezen door Afrikaanse wetenschappers en studenten bestuderen Afrika als levendig centrum van het christendom en bron van theologie in de 21e eeuw. 

Cathy Ross doceerde aan het Bible College of New Zealand, het Crowther Centre for Mission Education, Regent’s Park College in Oxford, en de London School of Theology. Ze is ook een zeer productief auteur: ze publiceerde onder andere Women with a Mission, Mission in the 21st Century, en Pioneering Spirituality. Daarnaast is de “canon theologian” van Leicester Cathedral.

Het gesprek zal plaatsvinden in de middag van 10 februari. De exacte plaats en tijd zullen in de loop van januari bekend worden gemaakt, rekening houdend met de op dat moment geldende COVID-19 maatregelen.