Duizenden christenen wereldwijd bidden tussen Hemelvaart en Pinksteren

IZB, 24-Prayer NL en Alpha Nederland roepen christenen en kerken op om mee te doen met de wereldwijde gebedsbeweging Thy Kingdom Come (‘Uw Koninkrijk Kome’).

IZB, Alpha Nederland en 24-7 Prayer NL organiseren de tweede editie van Thy Kingdom Come (‘Uw Koninkrijk Kome’). In de tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt er wereldwijd gebeden voor de komst van Gods Koninkrijk en voor mensen die God niet kennen. Vorig jaar deden er honderden mensen en tientallen kerken in Nederland mee.


Vernieuwing van mensenlevens

Iedereen kan meedoen aan Thy Kingdom Come door in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden. Dit kan individueel, maar ook door een of meerdere gebedsbijeenkomsten te organiseren in de kerk. Zo bidden duizenden mensen wereldwijd voor de komst van Gods Koninkrijk en de vernieuwing van mensenlevens door de Heilige Geest. Deelnemers worden daarbij opgeroepen om heel concreet voor vijf mensen in hun omgeving te bidden die Jezus (nog) niet kennen.


Bidden voor vijf mensen

Paul Bakker, actief bij het Huis van Aanbidding en Gebed in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ), organiseerde vorig jaar tussen Hemelvaart en Pinksteren elke ochtend een gebedsbijeenkomst: “Er kwamen tussen de twintig en vijftig mensen om met elkaar te bidden en God te aanbidden. Met behulp van het materiaal van Thy Kingdom Come gingen we in gebed voor vijf mensen in onze omgeving die Jezus nog niet kenden. Het was bijzonder krachtig om met elkaar deze mensen voor Gods troon te brengen! Het gebed had effect: recent liet een van de mensen voor wie ik had gebeden, zich dopen!”


In beweging

Nederland is een van de 172 landen die meedoet aan Thy Kingdom Come (‘Uw Koninkrijk kome’). Jaïr Sagström, Alpha Nederland: “Het bidden voor specifieke mensen zet je in beweging om ook te kijken of je concreet iets voor hen kunt doen. Je raakt meer emotioneel bij hen betrokken. Je kunt zelf misschien niet altijd iets doen om een nare situatie te veranderen. Daarom strekken we ons uit naar Hem die wel de macht heeft om mensen of situaties positief te veranderen. Maar het is niet alleen vragen; het is ook ‘luisteren’ wat Gods Geest te zeggen heeft over de mensen waar je voor bidt.”


Beschikbare materialen

Kerken die een of meerdere gebedsbijeenkomsten willen organiseren, kunnen zich daarvoor aanmelden via alphanederland.org/thykingdomcome. Voor hen is het Thy Kingdom Come-materiaal (gedrukt of als download) gratis beschikbaar. Wie liever thuis bidt en de dagelijkse overdenkingen en gebedspunten via de mail wil ontvangen, kan zich ook hiervoor inschrijven via de website van Alpha Nederland. Daarnaast organiseert Alpha Nederland een gebedsevenement op Hemelvaartsdag in Motion Church Utrecht met de (muzikale) medewerking van het ADEM Project, 24-7 Prayer NL en spreekster Joline Zuidema.


Voor alle informatie verwijzen we graag door naar:

alphanederland.org/thykingdomcome 
thykingdomcome.global