Verschenen: New Funding Models for Global Mission

Recent is van de hand van Tim Welch het boek New Funding Models for Global Mission. Learning from the Majority World verschenen. Welch is een theoloog en missioloog werkte 31 jaar voor SIM, onder andere in Ivoorkust. Op de website van de uitgever, William Carey Publishing, staat de volgende tekst te lezen:

Zending financieren van overal naar overal

Tijden veranderen en conventionele methoden om zendelingen te financieren verschuiven. Kerken in Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika zijn niet langer afhankelijk van westerse financiering voor het uitzenden van hun eigen zendelingen. Hoe financiert de meerderheid van de wereld dan zendelingen?

New Funding Models for Global Missions begint met een samenvatting van hoe wereldzending van het verleden tot nu is gefinancierd. Vervolgens wordt kritiek geleverd op de gebruikelijke aanpak van fondsenwerving, waarbij zendelingen hun eigen financiƫle steun bijeenbrengen, en worden mogelijke aanpassingen voorgesteld. Tim Welch presenteert zeventien andere financieringsmodellen die geschikter zijn voor hedendaagse zendelingen, samen met een overzicht van wat de Bijbel zegt over zendingsfinanciering. Hij sluit af met vijftien praktische aanbevelingen voor individuen, kerken en zendingsorganisaties.

Dit boek wil profetisch leiderschap geven om systemen en praktijken voor het succesvol financieren van zendelingen te veranderen. Nieuwe modellen – beter geschikt voor de situatie waarin de wereldwijde kerk zich bevindt – bieden meer financiering en mogelijkheden om de Heer te verheerlijken onder de naties.