Materiaal beschikbaar voor de Wereldweek voor Vrede in Palestina en Israël

De Wereldraad van Kerken heeft materiaal gepubliceerd voor de Wereldweek voor Vrede in Palestina en Israël van 16-23 september 2023. Tijdens deze week, waarin ook de Internationale Dag van Gebed voor Vrede valt, worden kerkelijke organisaties, kerken en gelovigen aangemoedigd om op te komen voor vrede en gerechtigheid voor Palestijnen en Israëli’s.

Thema voor de Wereldweek voor Vrede in Palestina en Israël is ‘No place to lay my head’. Dit is geïnspireerd op Matteüs 8:20: “De vossen hebben holen en de vogels hebben nesten, maar de Mensenzoon heeft geen plaats waar Hij zijn hoofd te ruste kan leggen.’ Aandacht wordt gevraagd voor Palestijnse gezinnen en andere mensen die moeilijkheden ondervinden om een veilig thuis te vinden.

Jerry Pillay, algemeen secretaris van de Wereldraad van Kerken, benadrukt dat de Wereldraad achter het Palestijnse en Israëlische volk staat in hun streven naar vrede, gerechtigheid en verzoening.

“We moeten samenwerken om een betere, humanere en veiligere toekomst voor iedereen op te bouwen,” aldus Pillay. “Kinderen en gezinnen zouden niet in een toestand van onzekerheid en verdeeldheid hoeven te leven – zeker niet decennialang. Het is tijd om te streven naar rechtvaardige vrede in de context van Palestina en Israël, zodat gezinnen hun hoofd in vrede, liefde, eenheid en vreugde kunnen neerleggen.”

Kenneth Mtata, programmadirecteur bij de Wereldraad van Kerken, vraagt mensen over de hele wereld op om te bidden voor het Heilige Land, in september en het hele jaar door:

“Laten we samen bidden dat de situatie – waarin zoveel vrouwen, kinderen en gezinnen geen plek hebben om hun hoofd neer te leggen – zal veranderen. Laten we als kerken streven naar een wereld waarin alle mensen niet alleen hun hoofd kunnen leggen, maar ook ruimte hebben om vrede te delen.”

Het materiaal – waaronder overdenkingen, gebeden en meer – vindt u hier.

Beeld: WCC