Materiaal Stichting Gave: Bijbel en vluchtelingen

Op de website van Stichting Gave zijn veel resources te vinden als het gaat om hoe christenen en christelijke gemeenschappen in Nederland vluchtelingen tegemoet kunnen treden. De reden hiervoor staat op de website te lezen:

“De komst van vluchtelingen stelt een samenleving voor vragen. Wat moet ik met hen, als mens en als gelovige? Jezus staat open voor iedereen in een kwetsbare positie, maar dat is het niet enige wat de Bijbel erover zegt.

Het gesprek over vluchtelingen gaat snel over tegenstellingen. Maar wat denk jij? En wat zegt God? Over vluchtelingen, gastvrijheid en voorwaarden?”

Stichting Gave heeft daarom een boek gepubliceerd dat ingaat op wat de Bijbel zegt over vreemdelingen en hoe dit naar Nederland anno nu vertaald kan worden. Het boek De vreemdeling in ons midden; een Bijbelse ontdekkingstocht geschreven door Lianne van der Zee is hier te bestellen.

Daarnaast kan je op YouTube kijken naar een reeks video’s die vragen als “Wat moeten we met alle vreemdelingen?”, “Weerspiegel ik God?”, en “Waarom zou ik omkijken naar vluchtelingen?” aan de orde stelt. Hieronder is kunt het tweede filmpje bekijken. De hele reeks is hier te zien.