Murad Bero nieuwe directeur bij stichting Gave

Voormalig vluchteling Murad Bero is per 1 september gestart als operationeel directeur bij stichting Gave. Algemeen directeur Jan Pieter Mostert keert per die datum terug van ziekteverlof. Samen gaan zij leidinggeven aan de groeiende christelijke organisatie die vluchtelingen in Nederland wil laten weten dat ze gezien en geliefd zijn door God en mensen.

Murad Bero (41) heeft veel leidinggevende ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij zette een uitzendbureau op dat een snelle groei doormaakte. Vervolgens werd hij directeur bij een horecagroothandel en momenteel is hij eigenaar van een consultancybedrijf. Daarnaast is Murad politiek actief voor de ChristenUnie en ambassadeur voor International Justice Mission. Binnen Gave zal Murad verantwoordelijk zijn voor de interne organisatie waar hij zich gaat richten op het optimaliseren van de organisatiestructuur en de bedrijfsprocessen.

Murad is geboren en getogen in Bethlehem waar zijn vader een restaurant had. Vanwege doodsbedreigingen moest het christelijke gezin vluchten, waarna het in Nederland asiel kreeg. Hij woont met zijn gezin in Veenendaal. Zijn Irakese vrouw heeft eveneens een vluchtachtergrond. “Waar Gave voor staat, inspireert mij”, zegt Murad. “Ik werd niet gezien en geliefd toen ik vluchteling was. Nu kan ik deze liefde zelf doorgeven.”

Bron: www.gave.nl