Nieuw boek: Jezus volgen in het Heilige Land

Op negentienjarige leeftijd reisde Lourens Geuze af naar Israël om daar bijna tien jaar te wonen en werken. Hij diende onder Messiasbelijdende Joden in Haifa, moslimjongeren in de Palestijnse gebieden en Arabische christenen in Nazareth. In deze jaren kreeg hij een unieke inkijk in drie religieuze groeperingen in het Heilige Land en ontmoette hij volgelingen van Jezus in elke groep.

In ‘Jezus volgen in het Heilige Land’ deelt Geuze zijn ervaringen uit die tijd en neemt hij de lezer mee in zijn zoektocht naar antwoorden op diepe geloofsvragen die leven in het Midden-Oosten. Daarbij komt hij tot nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen over roeping, identiteit, onze naaste en de basis van ons geloof.

Het boek ‘Jezus volgen in het Heilige Land’ komt eind september uit en wordt op 18 november officieel gepresenteerd op de jubileumdag van Near East Minsitry. Lourens Geuze (1987) is predikant in de PKN en teamleider Midden-Oosten bij Near East Ministry. Het boek kunt u hier reserveren.

Near East Ministry (NEM) is een christelijke organisatie die vanuit de verzoening in Jezus, de Messias van Israël, diaconale werkers uitzendt naar Israël en de Arabische landen. In Nederland zet NEM zich in voor een Reveil, een terugkeer van Nederland als natie naar de God van Israël. NEM geeft dit vorm door kleinschalige activiteiten, grotere evenementen en conferentieweken te organiseren.