Nieuw boek: Jezus’ liefde delen met moslims

Evangelie & Moslims presenteert een nieuw boek van Fouad Masri: ‘Jezus’ liefde delen met moslims’. Het boek is een handleiding voor christenen die het goede nieuws over Jezus met moslims willen delen.

In dit boek deelt Fouad Masri zijn eigen ervaringen met evangelisatie onder moslims en moedigt christenen aan om over de verschillen heen te stappen. Elk hoofdstuk bevat praktijkverhalen, gesprekstips en Bijbelse antwoorden op vragen die leven bij moslims, en sluit af met een opdracht of een gebed. Het boek geeft lezers bruikbare en respectvolle manieren om vriendschappen te initiëren met moslims. Het is een toegankelijke stap-voor-stap gids om het gesprek aan te gaan met moslims over Jezus, het geloof en de Bijbel.

Masri, opgegroeid in Libanon, is directeur van de Amerikaanse The Cresent Project, een organisatie die en christenen toerust voor missionair werk onder moslims, maar behalve in Amerika, vandaaruit ook wereldwijd actief is. Het boek Jezus’ liefde delen met moslims is een praktische gids voor evangelisatie onder moslims en het begeleiden van hen die tot geloof komen.

Masri maakt duidelijk dat het evangelie van ons vraagt dat we moslims als mensen moeten liefhebben. Bij hem zelf was daar een bekering voor nodig. Tegelijk benadrukt hij dat we er op gericht dienen te zijn dat moslims gaan geloven in Jezus als Redder en Heer. Daarom moeten christenen volgens hem vanaf het begin van hun kennismaking met moslims al over Christus spreken en niet blijven steken in politieke, maatschappelijke en algemeen religieuze kwesties of tevreden zijn met gezellig samenzijn. Deze nadruk om zelf met Christus te leven en Hem bekend te maken aan moslims, is de rode draad van het boek.

Veel christenen worden al blij als ze een vriendelijk gesprek met moslims kunnen hebben en over God kunnen praten. Masri zegt dan: dat is niets bijzonders, dat mag je bij moslims sowieso verwachten en daarom moet je van daaruit Jezus bekendmaken. Masri geeft veel concrete suggesties voor het geloofsgesprek en de thema’s die bij moslims altijd ter sprake komen, worden een voor een behandeld.

‘Jezus’ liefde delen met moslims’ wordt uitgegeven door KokBoekencentrum. Het boek is te bestellen via de webshop van Evangelie & Moslims. Op de website van Evangelie & Moslims staat een uitgebreid interview dat Cees Rentier had met de schrijver.