Samen Geloven: Case study naar intercultureel kerkzijn

Drs. Arjanna Flier-Honkoop deed voor het project Samen Geloven onderzoek naar intercultueel kerkzijn en vond conclusies die het delen waard zijn.

In dit onderzoek naar interculturele geloofscontacten in lokale PKN-gemeenten werden vier lokale gemeenten geïnterviewd en vergeleken met inzichten uit de literatuur. Het onderzoek geeft inzichten in hoe lokale gemeenten interculturele geloofscontacten aangaan. Ook bevat het onderzoek praktische handvatten voor gemeenten die zelf meer met migranten zouden willen optrekken in geloof.

Samen Geloven wil monoculturele Nederlandse kerken stimuleren om meer intercultureel kerk te zijn, zodat migranten zich niet alleen thuis voelen in je kerk, maar ook volop meedoen. Dat is niet alleen de roeping, maar ook de toekomst voor de kerk in Nederland. Samen Geloven is een project van Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland en Stichting Geloofsinburgering.

Meer informatie over het onderzoek vindt u onder deze link.

Beeld: Samen Geloven