Missionaire Conferentie 2024

Op 13 januari 2024 vindt de derde editie van de Missionaire Conferentie plaats. Het thema is deze keer ‘Meedoen in Gods missie’.

In de Bijbel klinkt de oproep om Jezus te volgen in zijn missie. Wat doet zo’n oproep met ons? Word je enthousiast of weet je het niet zo goed? Zitten mensen wel op het goede nieuws te wachten? En wat is dat goede nieuws dan? De Missionaire Conferentie wil helpen bij dit soort vragen. Om mensen te inspireren om mee te doen in Gods missie.

Dit jaar wordt de missionaire trendrede verzorgd door dr. Kees van Ekris, programmaleider bij IZB. Hij neemt je mee in de huidige trends binnen onze samenleving en welke kansen dat voor de kerk biedt. Evelien van Duffelen en Bert Roor gaan dieper in op de vragen: ‘Heeft meedoen in zin? Heeft meedoen in de kerk of pioniersplek zin voor jou en anderen en in welk opzicht?’

Daarnaast is de mogelijkheid om als deelnemende gemeente met drie tot vijf mensen samen een leertrack volgen. Tijdens de conferentie ga je aan de slag met een werkplan om als gemeente-team concrete stappen te zetten in het komende halfjaar. Ook is er een Missionaire informatiemarkt.

De organisatie van de Missionaire Conferentie is in handen van Verre Naasten, Kerkpunt en het Missiefonds van de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Daarnaast is IZB betrokken bij het programma. De dag vindt plaats in Kerk aan het Lint, Utrecht Leidsche Rijn. Klik op deze link voor meer informatie en opgave.

Beeld: Missionaire Conferentie