Inschrijving voor interreligieuze zomercursus geopend

De inschrijving voor de interreligieuze zomercursus 2024 van het Ecumenical Institute te Bossey, Zwitserland, is geopend. Studenten kunnen tijdens deze cursus een Certificate of Advanced Studies in Interreligious Studies behalen. Het Ecumenical Institute is verbonden aan de Wereldraad van kerken.

De cursus brengt jonge mensen vanuit verschillende religies samen en heeft dit jaar als thema ‘Mensen en geloof in beweging: migratie in jodendom, christendom en islam’. Migratie is sterk verbonden met globale systemen van ongelijkheid, onderdrukking en uitbuiting. Op welke manier speelt migratie een rol in de verschillende wereldreligies? Hoe kunnen religies hoop en perspectief bieden in een ontredderde wereld?

De cursus richt zich op jonge mensen (in de leeftijd van 20 tot 35 jaar) die bereid zijn om een dialoog aan te gaan met mensen van andere religies. De interreligieuze cursus wil studenten meer inzicht geven in de Abrahamitische godsdiensten en hen bewuster maken van wereldwijde migratie, een urgente kwestie in de wereld van vandaag. Van 8 tot 26 juli wordt er online onderwijs gegeven, gevolgd door een residentiële periode van 29 juli tot 16 augustus.

Voor meer informatie en aanmelding klikt u op deze link.

Beeld: WCC