Martine Versteeg nieuwe directeur MissieNederland

MissieNederland heeft een nieuwe directeur: Martine Versteeg-ter Veen neemt per 1 februari de taak op zich. Hoewel, echt ‘nieuw’ is ze niet op deze post. Versteeg is sinds 1 april 2023 werkzaam als interim-directeur bij de organisatie, en was daarvoor netwerkleider Kerk & Jeugd bij MissieNederland.

Versteeg is dus geen onbekende voor MissieNederland. Zelf opgegroeid op het zendingsveld in Indonesië, heeft Versteeg niet alleen affiniteit met het werkveld jeugd, maar ook met missionair werk in binnen- en buitenland, de andere missievelden waarop MissieNederland zich richt.

Duidelijke koers

Het bestuur is dankbaar dat Versteeg de positie van directeur inneemt. Setkin Sies, voorzitter: ‘Het bestuur ziet in Martine grote kwaliteiten als verbinder, strateeg en vertegenwoordiger van de alliantie.  Ze is gedreven om te bouwen aan MissieNederland. We zijn onder de indruk van haar passie om Nederland te verrijken met het evangelie. In de afgelopen maanden, gedurende haar interim-periode, heeft ze veel en goed werk verzet. Onder haar leiding heeft MissieNederland een duidelijke koers hervonden.’

Sies doelt hiermee op de herijkte visie en missie van de organisatie. Onder leiding van Versteeg werd een nieuwe meerjarenstrategie geformuleerd, waarin de organisatie terugkeert naar haar wortels: een evangelische (zendings)alliantie ingebed in de brede evangelicale stroming. Deze stroming deelt overtuigingen als een diepe liefde voor Jezus Christus, persoonlijk geloof in en navolging van Hem, het verlangen dit evangelie te delen, de Bijbel als gezaghebbend Woord van God en dienstbaarheid aan mensen in nood.

Bouwen

Versteeg ziet uit naar haar nieuwe rol als directeur. ‘Als interim-directeur werd ik opnieuw verrast door de rijke historie en de breedte van de evangelische beweging die MissieNederland wil dienen. Juist in een tijd waarin de wereld in brand lijkt te staan en eenheid onder druk staat, realiseer ik mij de waarde van MissieNederland. De waarde van een alliantie die zich inzet voor het verbinden van evangelicale christenen, het versterken van de samenwerking rondom missie en het vertegenwoordigen van de evangelische beweging op invloedrijke plekken. Ik zie ernaar uit om samen met het team hieraan te gaan bouwen.’

MissieNederland is een van de adviserende instanties in het netwerk van de Nederlandse Zendingsraad. De NZR feliciteert Martine Versteeg met haar benoeming en ziet uit naar een mooie samenwerking.

Beeld: MissieNederland