Oecumenische WhatsAppgroep in de veertigdagentijd

De komende periode start een oecumenische WhatsAppgroep in het kader van de veertigdagentijd. De bijdragen komen van diverse mensen en bieden in de veertigdagentijd een mogelijkheid tot inkeer, bezinning en solidariteit om samen op weg te gaan naar Pasen. De WhatsAppgroep is een initiatief van de Raad van Kerken in Nederland.

Ordo Amoris

Het thema is ‘Ordo Amoris’. Vrij vertaald naar Augustinus gaat het om het ‘ordenen van onze liefde’. Waar gaat onze aandacht naar uit?  Hoe kunnen we dat wat ons en onze medemens goed doet blijven opzoeken? Hoe kunnen we onze aandacht op het goede blijven richten? Wat heeft onze prioriteit en wat geeft ons richting? Dat is de gedachte achter de WhatsAppgroep: oefenen in leven met aandacht.

WhatsAppgroep

Vanaf 14 februari wordt op woensdag, vrijdag, zondag en maandag een tekst, woord, beeld of video aangereikt tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends. Elke keer is er iemand anders aan het woord waardoor je een rijk perspectief krijgt. leven. Er kan niet op de doorgestuurde berichten gereageerd worden. Na Pasen stoppen de berichten automatisch. Voor meer informatie en aanmelding klikt u op deze link.

NZR-directeur Berdine van den Toren-Lekkerkerker levert ook een bijdrage aan de overdenkingen (op 29 maart, Goede Vrijdag).