16 (of 23) juni: World Refugee Sunday/ vluchtelingengebedsweek

Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni en roept Refugee Highway Partnership kerken wereldwijd op rond die datum voor vluchtelingen te bidden. In Nederland sluit Gave met de Vluchtelingengebedsweek aan bij dit initiatief. Gave wil hiermee christenen en kerken bewust maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland.

Gave schrijft op zijn website: ”Van zondag 16 t/m zaterdag 22 juni is de Vluchtelingengebedsweek: dagelijks staan we in gebed stil bij wat vluchtelingen meemaken. In de gebedsweek leef je een week lang met vluchtelingen mee door te bidden voor hun persoonlijke gebedspunten. Een week lang elke dag een ontmoeting met God en een medemens. Dat verbindt met elkaar.’

De Refugee Highway Partnership beschrijft zijn eigen achtergrond in deze woorden:

In 2001, the World Evangelical Alliance (WEA) sponsored a global consultation of Christians serving refugees that became the Refugee Highway Partnership (RHP) – an international network of churches, agencies and individuals serving forcibly displaced people. Since 2001, RHP has grown into a global network which seeks to, together, advocate on behalf of refugees and serve the body of Christ by helping connect and equip her to welcome and assist refugees. RHP Works closely with the WEA and other like-minded Christian organisations. An important joint initiative includes the promotion of World Refugee Sunday.

(afbeelding: Gave.nl)