Publicatie: Kerk, zending en digitale media

De Wereldraad van Kerken en World Association of Christian Communication hebben samen Digital Justice. A Study and Action Guide opgesteld waarin vanuit christelijk perspectief nagedacht wordt over hoe om te gaan met sociale en digitale media.

De begeleidende tekst leest:

Maakt u zich zorgen over online haatzaaien en trollen, over nepnieuws en sociale media die echte problemen veroorzaken? Toegewijd aan ecologische en sociale rechtvaardigheid, maar niet zeker hoe dit zich verhoudt tot iets digitaals? Wilt u digitale technologie├źn gebruiken om een gemeenschap op te bouwen en te werken aan rechtvaardigheid?

Deze compacte, toegankelijke gids behandelt een aantal belangrijke digitale rechtvaardigheidskwesties en bekijkt hoe digitale communicatie een impact heeft op gemarginaliseerde mensen en groepen. Casestudies, feiten en cijfers, discussievragen en leesvoorstellen bieden handvatten voor reflectie en actie.

Voor gebruik door individuen of groepen bevat de studie- en actiegids hoofdstukken over:

  • de digitale kloof
  • toegang tot digitale ruimten
  • bewapening van digitale middelen
  • bewaking, censuur en privacy
  • de digitale wereld en gemarginaliseerde volkeren

De gids kan hier gelezen en gedownload worden.