Van de participanten: IZB

‘Dit is de Bijbel’ is de naam van een podcastserie de EO en de IZB. In de serie van dertig afleveringen van een half uur gaat presentator David Boogerd met theologen in gesprek over ‘het fascinerende boek’, de Bijbel. Ondertussen zijn er al 14 afleveringen te beluisteren. 

De podcast zet de Bijbel vol in de schijnwerpers: de mooie, de tegendraadse en onbegrijpelijke kanten van de teksten. Is het boek niet gewelddadig, vrouwonvriendelijk? Staat het niet haaks op wetenschappelijke inzichten? Wat geeft het boek eigenlijk gezag? Vragen staat vrij, is het motto in de gesprekken onder leiding van David Boogerd, bekend van ‘De Ongelooflijke Podcast’. Hij hoopt in zijn interviews tot verrassende en verrijkende inzichten te komen, zegt hij in gesprek met het ND: ‘Mijn gesprekspartners houden van de Bijbel, maar wel op een eerlijke manier. De rauwheid van het boek blijft recht overeind staan. We strooien geen poedersuiker over de Bijbel.’ Tegelijk vraagt hij zijn gasten ook naar wat zij pareltjes vinden in de Bijbel, hun mooiste teksten. ‘Je vindt beide in de Bijbel en dat maakt het een fascinerend boek – prikkelend en interessant. Ik hoop dat deze podcast luisteraars inspireert om zelf de Bijbel te pakken.’

In de eerste tien afleveringen gaat David Boogerd in gesprek met hoogleraar Arnold Huijgen (Apeldoorn), missioloog Stefan Paas (Amsterdam/Kampen), en predikant Almatine Leene (Hattem, de huidige Theoloog des Vaderlands).

U kunt de podcast hier en op het platform van uw keuze beluisteren.