Regnum Books Edinburgh 2010

Voor velen die op zoek zijn naar de betekenis van missie in de 21e eeuw, was het eeuwfeest van de Wereldzendingsconferentie van 1910 in Edinburgh van groot belang. De reflecties tijdens Edinburgh 2010, aangestuurd door commissies, inspireerden een nieuwe ronde van gezamenlijke reflectie op negen thema’s rondom Christelijke missie in de 21e eeuw.

Deze negen thema’s zijn:

  1. De fundamenten voor missie
  2. Christelijke zending te midden van andere geloven
  3. Missie en post-moderniteiten
  4. Missie en macht
  5. Vormen van missionair engagement
  6. Theologische vorming en opleiding
  7. Christelijke gemeenschappen in contexten van vandaag
  8. Missie en eenheid – ecclesiologie en missie
  9. De spiritualiteit van missie en authentiek discipelschap

Het studieproces dat uit de thema’s voortkwam is polycentrisch, open en zo inclusief mogelijk met betrekking tot gender, regio, theologische en confessionele perspectieven in de huidige wereldwijde kerk. De bijdragen van het studieproces worden gepubliceerd in de Edinburgh 2010 Series van Regnum Books en zijn in twee categorieën  in te delen: 1) de drie officiële  titels van Edinburgh 2010, en 2) de publicaties van de verschillende studiegroepen.

Alle publicaties geven een indruk van de reflecties en waarden van Edinburgh 2010 en willen een bijdrage leveren aan het studieproces dat voortvloeide. Het materiaal representeert een breed scala aan overtuigingen en posities met de intentie de dialoog tussen Christenen en samenwerking in missie te bevorderen in zowel kerken als theologische opleidingen.

Een deel van de serie is gratis te downloaden op de site van Regnum Books. De andere boeken zijn voor een aantrekkelijke prijs te bestellen.

 

Een kleine impressie uit het gratis aanbod:

Mission in Central and Eastern Europe. Realities, Perspectives, Trends, onder redactie van Corneliu Constantineanu, Marcel V Macelaru, Anne-Marie Kool and Mihai Himcinschi, Regnum (2017).

Mission and Power. History, Relevance and Perils, onder redactie van Atola Longkumar, Jorgen Skov Sorensen and Michael Biehl, Regnum (2017).

Ecumenical Missiology. Changing Landscapes and New Conceptions of Mission, onder redactie van Kenneth R. Ross, Jooseop Keum, Kyriaki Avtzi and Roderick R. Hewitt, Regnum (2016).

Pentecostal Mission and Global Christianity, onder redactie van Wonsuk Ma, Veli-Matti Karkkainen and J Kwabena Asamoah-Gyadu, Regnum (2014).

Engaging the World. Christian Communities in Contemporary Global Societies, onder redactie van Afe Adogame, Janice McLean and Anderson Jeremiah, Regnum (2014).

 

Van harte aanbevolen!