De Commission on World Mission and Evangelism

In 1961 werd de International Missionary Council onderdeel van de Wereldraad van Kerken en kreeg de naam Commission on World Mission and Evangelism (CWME). Het mandaat van de Commissie begint na een Algemene Assemblee en eindigt met de daarop volgende Assemblee. Na Karlsruhe 2022 is een proces ingezet om een nieuwe commissie samen te stellen: lidkerken en missie organisaties mogen hun voorstellen indienen. Op basis van vastgestelde criteria wat betreft regio, gender, leeftijd, denominatie en al dan niet “ordained”, wordt met grote zorg een zo divers mogelijke commissie samengesteld.

Zoals we al eerder berichtten, zal NZR-directeur Berdine van den Toren-Lekkerkerker de komende jaren lid zijn van de commissie. Voor degenen die graag meer willen weten over CWME en de visie op missie en evangelisatie, is het onderstaande gesprek met CWME directeur Dr. Peter Cruchley een aanrader.

Foto: Gloria Koymans/WCC