WEA: Co-Workers and Co-Leaders

De World Evangelical Alliance publiceerde deze maand het boek Co-Workers and Co-Leaders: Women and Men Partnering for God’s Work. In de bijdragen wordt er vanuit bijbelse en persoonlijke perspectieven nagedacht hoe Christenen Gods strategie met betrekking tot de gaven van zowel vrouwen als mannen creatief en effectief kunnen worden ingezet in missie.

De redacteuren van het boek, Amanda Jackson and Dr Peirong Lin, schrijven dat zij de lezers willen uitnodigen om na te denken over hoe positieve partnerschappen er vandaag de dag uit kunnen zien in de Christelijke wereld en hoe we wantrouwen kunnen overwinnen. “We willen dat de kerk effectiever en gezonder wordt, voor gezinnen en kerkleiders”, aldus Peirong Lin, die als eerste vrouw is aangesteld als vice secretaris-generaal van de WEA.

Het boek is gericht op leiders van christelijke netwerken en kerken, plaatselijke kerkleiders en jongeren. Het bevat acht verhalen uit de hele wereld die eerlijk ingaan op de kansen en problemen waarmee vrouwen en mannen geconfronteerd worden. Elk hoofdstuk heeft reflectievragen om de ideeën te gronden in persoonlijke ervaringen. 

Amanda Jackson, die de Vrouwencommissie leidt, licht het project toe: “We wilden onderzoeken hoe vrouwen en mannen samen kunnen dienen en leiding kunnen geven op gezonde manieren die ‘bijbels’ zijn en de bitterheid omtrent preken en leiding geven door vrouwen – die we allemaal kennen en die de laatste jaren lijkt toe te nemen in plaats van af te nemen – te vermijden.”

Het boek bevat een aantal acties die individuen en kerken kunnen ondernemen, op een manier die past bij hun context. Het is een vervolg op de Oproep aan alle christenen, geschreven door 60 vrouwelijke leiders in 2019 en onderschreven door de WEA en de Lausanne Beweging. Het boek zal in juni vergezeld gaan van webinars.

Het boek kan hier en hier worden gedownload.

Het boek staat onder redactie van Amanda Jackson, Peirong Lin en er zijn bijdragen van Andrew Bartlett, Andy and Emma Dipper, Alison Guinness, Mary Evans, Rosalee Velloso Ewell, Amanda Jackson, Peirong Lin, Jay Matenga, Margaret Mowczko, Florence Muindi, Samuel O. Okanlawon, Evi Rodemann, Gabriel & Jeanette Salguero, Madleine Sara, Leslie and Chad Neal Segraves, Amy Summerfield, Menchit Wong.

Hieronder kunt u een interview bekijken met de redacteur Amanda Jackson (in het Engels)