Online resources voor Moslim-Christenstudies

Het Centre for Muslim-Christian Studies (CMCS) aan de Oxford Universiteit brengt Christenen en Moslims samen om van elkaar te leren en intensieve relaties op te bouwen. De inzet van het centrum is studie, maar daaruit volgt de dialoog. 

Het CMCS is een christelijk initiatief met de bedoeling de helderheid, integriteit en capaciteit van toekomstige studenten, onderwijzers en leaders te vergroten op het gebied van Moslim-Christenverhoudingen. Hierbij is een duidelijk doel ook buiten de muren van de universiteit en het centrum te treden en materiaal digitaal beschikbaar te stellen voor breed publiek. De resources – verslagen van studiedagen, webinars, tijdschriften – zijn hier te vinden. 

Een voorbeeld van een sessie is het seminar Patterns of Christian-Muslim Encounters in Africa, georganiseerd door het CMCS en het  Sanneh Institute (Accra, Ghana) van Professor John Azuma.