Kennisbank over Afrikaanse theologie

De website African Theology Worldwide is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers en bibliothecarissen in Afrika en de rest van de wereld. Het is een groeiend, vrij toegankelijk online platform voor Afrikaanse christelijke theologie. Een kennisbank voor iedereen die zich wil verdiepen in Afrikaans christendom en Afrikaanse theologie.

Onderwerpen die aan bod komen variëren van Afrikaanse theologie, Afrikaanse hermeneutiek en bijbelgebruik tot zending en missiologie in de Afrikaanse context. De website is verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit en financieel mogelijk gemaakt door de John Templeton Foundation en andere sponsors.

Een van de dossiers bevat een lijst met (online) publicaties over de Afrikaanse Pinksterbeweging in relatie tot geld (‘Pentecostalism and Money’), samengesteld door Jeremiah Agbeshie and Willeke Zigterman Rustenburg. Een goudmijn voor zendingsorganisaties en – werkers met partnerschappen en projecten in Afrikaanse landen. Het dossier vindt u hier.

Vorig jaar organiseerde de NZR een rondetafelgesprek over het thema ‘Geld en zending’. De bijdragen aan dit gesprek vindt u hier.